發新話題

建議大家可以o係Discuss & U仔pm依個forum俾D反共戰友們!!

可能幾個論壇的人加起來原來也只是小貓三加四隻呢!

引用:
原帖由 bumpy 於 2009-7-17 12:14 發表

係就係確有人用不同署名在不同論壇出現, 但我肯定加起來不會小貓三四隻.

單單汁咗笠的苹果留言區, 那裏起碼有二, 三十個反共網民, 而且幾乎都係大內高手; 武功蓋世, 水平係作家級數. 可惜他們好似不願過來這裡和'自由香江'.

引用:
原帖由 happylai7799 於 2009-7-17 11:52 AM 發表

想還想, 事實十分困難. 兩者中, 誰願意做被'吞併'的一個呢 ?

其實, 我也有跟你的想法差不多的問題. 如今全港有幾多像我們這類的論壇呢 ? 五十個 ? 一百個 ? 是不是都是小貓三四隻的呢 ? 若能全部合併歸一, 力量 ...
其実我建議依両つforum整合,最主要の原因係由於見到大家咁啱好有緣地都叫「forum4hk」!!
還我大港俾大英!!!

http://www.forum4hk.com/forumdisplay.php?fid=52

if 真係可以整合嘅話︰

my 睇法係可以用佢地の版面,cos 佢地の版面好靚!! (請唔好介意我如実咁講 ),但就用依度個網址(cos 始終「.com」common 過「.net」 好多!!)
本帖最近評分記錄
  • 行運超人 積分 -52 我在PM中已經同你申明不要在版提出結連或者 ... 2009-7-17 21:39
還我大港俾大英!!!

http://www.forum4hk.com/forumdisplay.php?fid=52

引用:
原帖由 bumpy 於 2009-7-17 12:14 PM 發表

引用:
原帖由 happylai7799 於 2009-7-17 12:42 PM 發表

係就係確有人用不同署名在不同論壇出現, 但我肯定加起來不會小貓三四隻.

單單汁咗笠的苹果留言區, 那裏起碼有二, 三十個反共網民, 而且幾乎都係大內高手; 武功蓋世, 水平係作家級數. 可惜他們好似不願過來這裡和 ...
我都思考緊D仔同U仔now搞到咁鬼疊馬!!!係咪最主要の原因係由於佢地喺香港internet開始普及緊の時候就已経率先開始開個forum!!

另外,其実我地依Dforums可以無須同佢地成個forumの各版面硬砍,只要当好多網民一想討論到時事政治,就諗起嚟我地依D真正言論自由のforums度尽情地講!! 就已経係大成功啦!!! 至於其他版面,就由得佢地継続做番主流又如何?!?!
還我大港俾大英!!!

引用:
原帖由 丹尼王子 於 2009-7-17 14:52 發表

我都思考緊D仔同U仔now搞到咁鬼疊馬!!!係咪最主要の原因係由於佢地喺香港internet開始普及緊の時候就已経率先開始開個forum!!

另外,其実我地依Dforums可以無須同佢地成個forumの各版面硬砍,只要当好多網民一想討 ...
當然, 從未想過搶斑靚過來, 根本搶不到, 今天年青人大多中意風花雪月, 娛樂八掛; 政治呢種議題根本不合他們胃口, 無謂浪費時間.

但係, 就算成人和長者也同樣不容易, 因為人各有志, 反共的尺度各有不同, 很少的分歧都有很不好的結果. 唉, 算啦, 呢度和'自由香江'根本大門中開, 來者不拒. 來與不來, 就看緣份好了.

引用:
原帖由 happylai7799 於 2009-7-17 20:39 發表

當然, 從未想過搶斑靚過來, 根本搶不到, 今天年青人大多中意風花雪月, 娛樂八掛; 政治呢種議題根本不合他們胃口, 無謂浪費時間.

但係, 就算成人和長者也同樣不容易, 因為人各有志, 反共的尺度各有不同, 很少的 ...
一動不如一靜,要嚟o既自然會嚟,順其自然就最好.

不知火君當日在沒有在下同意下﹐私下開設FORUM4HK絕對是厚顏無恥今日又假之網名丹尼王子上來做謠﹐我昨日已經同你講這種事不要在版面提出﹐你完全當我耳邊風﹐半點對在下尊重也沒有
不屈於威武,不淫於富貴,不移於貧賤。濁世不染,眾昏獨醒

行運超人

o, 版主您誤会啦!! 我其実並唔係.net嗰辺の版主或管理層etc!只係前HK Discuss & Uwantsの流亡異見人仕only (佢地有版友又叫我做「華総統」 )

P.S. 而依個topic我前幾日已経開咗(当時我未知道話唔好喺版面討論依様嘢:P)

還我大港俾大英!!!

引用:
原帖由 丹尼王子 於 2009-7-17 14:28 發表
if 真係可以整合嘅話︰

my 睇法係可以用佢地の版面,cos 佢地の版面好靚!! (請唔好介意我如実咁講 ),但就用依度個網址(cos 始終「.com」common 過「.net」 好多!!) ...
我在PM中已經同你申明不要在版提出結連或者合併建議﹐你居然當我無到

這個論壇一直有同別的網站如香港人網和國際人權社團有結連﹐你連對這個論壇基本尊重也沒有﹐實在沒有可能和貴網合作
不屈於威武,不淫於富貴,不移於貧賤。濁世不染,眾昏獨醒

行運超人

發新話題